Avukatla ilgili bilgiler

Avukat, yargı önünde; gerçek ya da tüzel kişilerin haklarını savunan, hukuk ve yasa işlerinde yol gösterici nitelik taşıyan kişiye verilen mesleki unvandır. … Avukatlık mesleği, hukuk öğrenimi görmüş, avukatlık stajını tamamlamış ve yasaların gerektirdiği koşulları taşıyan kimseler tarafından icra edilir.

Avukatlığın ne gibi imkanları var?

Avukat olan kişilerin çalışabilecekleri pek çok iş olanağı bulunmaktadır. Avukat olan kişiler kendi avukatlık bürosunu açabilir veya bir hukuk bürosunda çalışabilirler. Bunun dışında şirket veya firmaların avukatlık bölümlerinde de çalışma imkanı bulabilirler.

Kaç çeşit avukat var?

Avukatların seçebileceği avukatlık çeşitleri ise şöyle:

  • Boşanma Avukatı
  • Ceza Avukatı
  • Borç-Alacak Avukatı
  • Tazminat Avukatı
  • Miras Avukatı
  • İşçi-İşveren Avukatı
  • Sigorta Avukatı
  • Bilişim Avukatı

Avukatın görev ve sorumlulukları nelerdir?

Yargı önünde gerçek ve tüzel kişilerin haklarını savunmak, yasal ve hukuki açıdan yol gösterici bir çalışma sağlamak avukatın yaptığı işlerdir. Aynı zamanda anlaşmazlıklar konusunda orta yolu bulmak, gerektiği zaman hukuki görüş beyan etmek gibi pek çok görevi bulunmaktadır.

Dünyanın ilk avukatı kimdir?

Yunan mitolojisinde Zeus'un kızları Litailer, avukatlık mesleğinin ilk temsilcileri olarak kabul ediliyor.

Avukatlar Ayda kaç para alır?

8311 TL olan Avukat maaşları yapılan ek zamla birlikte 10845 TL'ye yükseldi.

Avukat yetkileri nelerdir?

16 kanun işlerinde ve hukuki meselelerde mütalaa vermek,mahkeme hakem ve yargı yetkisini haiz bulunan diğer organlar huzurunda gerçek ve tüzel kişilere ait hakları dava etmek ve savunmak,adli işlemleri takip etmek,bu işlere ait bütün evrakı düzenlemek,ayrıca tüm bunlar dışında kalan resmi dairelerdeki bütün işleri …

Avukatlar mahkemede ne yapar?

Avukat, hukuksal sorunlarda ve yasal konularda yorum yapar. Mahkeme ya da yargı yetkilisi bulunan diğer organlar karşısında gerçek ve tüzel kişilere ilişkin hakları dava eder ve/veya savunur. Adli işlerle birlikte resmi dairelerdeki tüm işleri izler, bu işlerle ilgili belgeleri düzenler.